Vicki butik 241017 03

Fornyelse af smykker – hvad kan laves om?


Fornyelse af smykker, fra gammel til nyt, genbrugsguld, omsmeltning, from old to new – der er mange navne for den samme mulighed; hos Buerholt kan du få lavet dine gamle smykker om til nye smykker. Læs mere om processen vedrørende genbrugsguld og om hvordan du få omdannet dine gamle smykker til nye her på siden.

Du har måske en gammel guldhalskæde liggende derhjemme, som du har arvet fra din bedstemor. Du har aldrig gået med den, men du kan heller ikke nænne at skille dig af med den fordi den minder dig om din bedstemor. Så hvorfor ikke lave et nyt smykke ud af guldet? Et smykke som du måske vil nyde hver dag, og som stadig vil bevare minderne. Hos Buerholt hjælper vi dig med at gemme affektionsværdien i smykkerne imens vi designer og fornyer dit smykke. Det kunne for eksempel være en ring eller en halskæde, som kunne laves om til et sæt øreringe eller en ”ny” ring. Der er kort sagt mange muligheder. Kontakt os gerne, for en snak om, hvordan dine smykker kan blive fornyet. Du finder vores kontaktinformation her.

Fornyelse af smykker - genbrug af gammelt guld
Fornyelse af smykker - versioner af gamle smykker

Fornyelse af smykker – processen


 

Processen med fornyelse af smykker starter med, at du kommer forbi guldsmedeforretningen på Holmbladsgade på Amager. Her kan vi sammen tage en snak om dine ønsker og forestillinger. Her er det selvfølgelig en god ide at tage dit genbrugsguld med, så jeg kan se, hvad der kan tages udgangspunkt i. Du kan være med til at designe det nye smykke, eller du kan lade mig styre processen fra start til slut og fra gammelt til nyt. Guldet bliver smeltet om i forretningen, og lavet til dit nye, unikke smykke.

Det skal for god ordens skyld nævnes, at det er på eget risiko og ansvar, at jeg laver fornyelse af smykkerne. Det gælder især men ikke kun brugen af ædelsten.

Fornyelse af smykker – ideen bag


 

For mig er der to hovedårsager til, at jeg laver fornyelse af smykker. Som nævnt, er jeg glad for at hjælpe andre med at genskabe affektionsværdien i nye smykker. Det gør mig glad at hjælpe et barnebarn eller en datter med at puste liv i gamle smykker. Men samtidig kan jeg også lide ideen om genbrug – at man i stedet for hele tiden at bruge af verdens ressourcer, genbruger og genanvender gammelt guld. Det er spændende at kunne opdatere eller redesigne smykker fra gammelt til nyt på den måde.

Hvis du ønsker inspiration til hvordan dine genbrugssmykker kunne se ud, kan du se mit galleri med ringe.

Værktøj til fornyelse af smykker